Haber : gastrofill.com
Sektördeki en güçlü portföyü sunan, 30 markası ve 131 ülkede yer alan 7 bini aşkın tesisi ile hizmet veren Marriott markası otellerinden Four Points by Sheraton Kağıthane İstanbul, sürdürülebilir bir dünya için yer aldığı projelerin tanıtımını ve başarılarını kutlamak adına, yeni hizmete açılan teras katındaki etkinlik ve toplantı alanında, iş ortaklarıyla bir araya geldi.
Er Yatırım bünyesinde yer alan Four Points by Sheraton Kağıthane İstanbul, otelin hizmete yeni açılan teras katında bulunan etkinlik ve toplantı alanında, yeşile ve maviye olan sorumluluklarını yerine getirmek adına imza attığı sayısız projesinin başarısını kutladı. Davetliler, Latin ve caz müziği eşliğinde, yetenekli şeflerin ikramlıklarını tadımlarken keyifli dakikalar yaşadı.
Yelken takımımız başarıdan başarıya koşuyor
Yola çıktıkları ilk günden beri, “Mutlu çalışan, mutlu misafir” mottosuyla hareket ettiklerini belirten Four Points by Sheraton Kağıthane İstanbul Otel Müdürü Volkan Uysal, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim için mutlu çalışan, mutlu misafir anlamına geliyor. Bu nedenle de çalışanlarımızın mutlu olması ve ekip ruhunun gücünü deneyimlemeleri adına, bir yelken takımı oluşturduk. 20 yıllık yarış ve yelken deneyimine sahip eğitmenlerden oluşan kadrosu ile yelken eğitimleri, workshoplar ve motivasyon etkinlikleri organize eden Gemini Sailing desteği ile katıldığımız yelken turnuvalarında, ekip olarak başarıdan başarıya koşuyoruz. Otel çalışanlarımızdan oluşan takım, 8-9 Nisan tarihlerinde, Bauisc trofesi 2. etabında gerçekleşen 3 ayrı yarışta dereceye girdi. Bu başarılar hem bizleri hem de çalışanlarımızı fazlasıyla motive ediyor.”
“Sürdürülebilirlik alanında her türlü projeye açığız”
Geçtiğimiz günlerde Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından Sürdürülebilir Turizm Sertifikası almaya layık görüldüklerini gururla söyleyen Uysal, içinde bulunduğumuz bina, enerjide ve çevresel tasarımda liderlik anlamına gelen çevre dostu bina sertifikasyon sistemi Gold LEED Sertifikası’na sahiptir. Ayrıca, Four Points by Sheraton Kağıthane İstanbul olarak Turizm Bakanlığı’nın öngördüğü kriterler kapsamında “Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi”ni almaya hak kazandık. Son olarak, Turizm Bakanlığı’nın kriterler belirlediği “Yeşil Yıldız Belgeli” oteller projesini tamamlama aşamasındayız. Gelecek dönemde de sürdürülebilirlik alanında hayata geçirebileceğimiz her türlü projeye açığız” açıklamasında bulundu.
Yunt Dağı’nda 10.000 fidanlık Hatıra Ormanı
Sürdürülebilir ve daha güzel bir dünya için deniz ve yelkencilik temalı proje ve iş birliklerine odaklandıklarını belirten Four Points by Sheraton İzmir Otel Müdürü Bilgen Bayazıt Gazi, sözlerine şöyle devam etti: “Gururla söyleyebilirim ki, 5. yılımızda, Ege Orman Vakfı iş birliği ile Manisa Yunt Dağı’nda 10.000 fidanlık Hatıra Ormanı oluşturduk. “Her yıl Turizm Haftası’nda düzenlenen Turizm Profesyonelleri Programı 2019 Ödül Töreni’nde “Yılın En İyi Şehir Oteli” ödülünü aldık. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından Sürdürülebilir Turizm Sertifikası almaya layık görüldük. Otelimizin bulunduğu bina LEED Sertifikası’na sahiptir ve yine,Turizm Bakanlığı’nın öngördüğü kriterler kapsamında “Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi”ni almaya hak kazandık. Ayrıca, Turizm Bakanlığı’nın kriterler belirlediği “Yeşil Yıldız Belgeli” oteller projesini tamamlama aşamasındayız. Sürdürülebilir bir dünya için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
“Cumhuriyetimiz, bu fidanlar ve bu ormanlar ile daim olsun”
Four Points by Sheraton otelleri ile 2022 yılında 10 bin fidanlık orman ile başlayan iş birliklerinin, sürdürülebilir olarak devam ettiğini belirten Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Perihan Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: “Four Points by Sheraton otelleri, bu özel gece anısına konukları adına fidan bağışı gerçekleştirerek yeni fidanlara hayat verdi. Bu gece anısına bağışlanan fidanlarınız; Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına 7 bölgemizde oluşturduğumuz “Yüzüncü Yıl Ormanları”nda deprem bölgesi Adıyaman-Kahta mevkiinde yeşererek umut olacak. Koca bir çınar gibi kökleriyle geçmişten geleceğe uzanan Cumhuriyetimiz, bu fidanlar ve bu ormanlar ile daim olsun. Doğaya katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.”
“Bir arada olduğumuz sürece, çok daha güçlüyüz”
Sürdürülebilirlik ve iklim krizi ile mücadele etmenin, artık bir tercihten öte zorunluluk haline geldiğinin altını çizen Er Yatırım Turizm ve İnşaat Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, “Sürdürülebilir turizm; dünya genelinde turizm endüstrisinin, çevrenin, ev sahibi toplulukların ve turistlerin ihtiyaçlarını karşılayan, halihazırda yarattığı ve gelecekte yaratacağı ekonomik, sosyal ve çevresel etkilerin tam anlamıyla bilinci olarak tanımlanıyor. Turizmin gelişmesinde kilit bir unsur olan “çevresel kaynakları en verimli şekilde kullanmak” söylemi, temel ekolojik süreçleri sürdürmek ve doğal mirasa sahip çıkmak adına oldukça önemlidir. Bu tutum, uluslararası misafir portföyünün tercihlerinin de değişimini etkiliyor. Er Yatırım olarak hizmete başladığımız günden beri, sürdürülebilir bir dünya yaratmak adına, elimizden gelen desteği veriyoruz. Bu alanda, düzenlediğimiz yelken yarışlarıyla da ilintili olarak, mavi sularda da sürdürülebilirlik için çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Bu alanda bizlere düşen en değerli görev, sınırlı doğal kaynaklarının verimli kullanılabilmesi ve uzun vadeli stratejilerinin geliştirilmesi adına çalışmalar planlamaktır. Bugün ve her gün, sürdürülebilirlik alanında hayata geçirebileceğimiz her türlü projeye açığız. Vermiş olduğumuz hizmetlere katma değer katarken, sosyal sorumluluk çalışmalarında da yer almaktan gurur duyuyoruz. Bu yolda, her daim yanımızda olan iş ortaklarımıza da ayrıca teşekkürü bir borç bilirim. Bir arada olduğumuz sürece, çok daha güçlü ve etkili projelere imza atacağımızı düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.
“Sürdürülebilirlik” var olmak için bir şart!
Günümüz dünyasında, yatırım değerini belirleyen tek faktörün finansal operasyonlar olmadığını belirten Çelikkanat, uluslararası finans ve kredi kuruluşlarının sürdürülebilirlik ile ilgili yatırım modellerinin öneminin altını çizerek, “ESG değerlendirmeleri nicel ve nitel verilerin sentezini yaparak şirketin çevresel, sosyal ve yönetimsel performansını ortaya koyuyor. Şirketlerin ne kadar sürdürülebilir bir şekilde çalıştığını anlamak ve ölçmek için bir derecelendirme kriteri olarak ifade edilen “ESG” (environmental, social, governance), (çevresel, sosyal, yönetişim) temelli yatırımları temsil ediyor. Çevresel etkilerini göz ardı eden şirketler, öngörülemeyen riskler ve yatırımcı denetimleriyle de karşılaşabiliyor. ESG kriterleri, sürdürülebilir finans alanında iş dünyasına rehberlik ederek sermaye piyasalarının çevresel, sosyal ve yönetişim boyutlarıyla entegre edilmesine kolaylık sağlıyor. ESG kriterleri kapsamında performans ölçümü yapılması, firmalara sürdürülebilirlik performanslarını paydaşlarına gösterme fırsatı verirken, yatırımcılara ise düşük riskli yatırımlara ulaşma imkânı sağlıyor. Hem tüketiciler hem yatırımcılar, artık şirketlerin sosyal ve çevresel konularda da sorumluluk sahibi olmasını bekliyor. Gelecekte var olmak isteyen kurum ve kuruluşlar, iklim krizi gibi çevresel etkilere, çeşitlilik ve kapsayıcılık gibi sosyal faktörlere, etik ve şeffaflık gibi yönetişim konularına öncelik vermek durumunda” diyor.